Vrijstaand wonen met jaren '30 uitstraling in een groene omgeving

Een sfeervolle wijk, omgeven door groen...

Aan de rand van Zierikzee, omgeven door een landelijk gebied met weilanden en boomgaarden, wordt De Lanen ontwikkeld. Met aan de ene kant de oude binnenstad, een groot nieuw sportcomplex en een nieuwe Brede School, en aan de andere kant de prachtige landgoederen van de buurtschap Schuddebeurs, het oude ‘buiten’ van Zierikzee. De wijk wordt aan een zijde begrensd door de Schouwsedijk die Zierikzee met Schuddebeurs verbindt, en waarover u op de fiets in 5 minuten in de binnenstad staat. En trekt buiten meer? Rijd dan de andere kant op, de weidse polders in en geniet van het mooie Zeeuwse land.

Het vakantiegevoel van De Lanen

Ronald en Nicole Schouten woonden aan de Reeuwijkse Plassen en hebben deze zomer hun intrek genomen in een van de twee modelwoningen in De Lanen. Omdat Ronald de nieuwe directeur is van een groot hotel in Burgh-Haamstede dat in juli geopend is, zochten ze met hun twee dochters naar een woning op Schouwen-Duiveland.

“We hebben eerst in Burgh-Haamstede en Renesse gekeken, maar uiteindelijk voor Zierikzee gekozen omdat onze jongste dochter naar het voortgezet onderwijs gaat en dat kan vanaf hier op de fiets! Nu we hier wonen weten we dat we goed hebben gekozen. Het is hier echt heerlijk! Deze Laanvilla is licht en ruim, met een grote zonnige tuin. Je fietst over de dijk zo de stad in voor een boodschap en de haven is vlakbij. Aan de andere kant ligt de polder en het bos van Schuddebeurs, waar we de hond uitlaten. Bovendien zijn de mensen om ons heen ontzettend aardig, het is een hele fijne wijk!” vertelt Ronald enthousiast.

Nieuwe woning
“We wilden graag een nieuwe woning, omdat je die helemaal naar je eigen wensen kunt indelen en we geen tijd hebben om zelf te klussen. We laten nu een woning van het type Laanels bouwen, met als extra’s een serre, openslaande deuren naar de tuin en vloerverwarming. Deze Laanvilla wordt 100 meter verderop gebouwd en tot die tijd konden we gelukkig in de modelwoning wonen”.

Of ze de Randstad missen? “Nog geen dag!” lacht Nicole. “We houden van rust en ruimte om ons heen en we hebben al zoveel nieuwe mensen ontmoet. Bovendien ben je in een uurtje in Rotterdam als je dat wilt. Wij hebben nog iedere dag een vakantiegevoel!”