Ontmoet hier de
nieuwe bewoners
van de lanen

Kees en Erica van 't Zelfde-Vermaat
verhuizen van Ridderkerk naar Zierikzee

“Drie kwartier reistijd, maar wat een route...“

Na 55 jaar in Ridderkerk te hebben gewoond, had hij niet gedacht nog ergens anders heen te gaan. Toch gaat Kees van ’t Zelfde over niet al te lange tijd forensen van Zierikzee naar zijn kantoor in Ridderkerk: “Het is verder reizen, maar daar krijgen we rust, ruimte en schone lucht voor terug. Nu wonen we tussen de snelwegen, hoewel, laat dat ‘snel’ maar achterwege... Naar Zierikzee rijd ik ook in drie kwartier tot een uur. En welke weg ik ook neem, elke route is schitterend.”

Toen ze de eerste advertentie van De Lanen zagen waren ze direct enthousiast: “Onze dochter van 20 zelfs nog meer dan wijzelf. Geweldig vond ze het, de karakteristieke architectuur van de woningen en we kenden het monumentale centrum van Zierikzee al...” Toch werd de advertentie in eerste instantie aan de kant gelegd: “Tja, wat moet je 'helemaal' in Zeeland... Totdat we toch maar een keer zijn gaan kijken en het drie kwartier rijden bleek naar de projectlocatie!”

Meer grond voor je geld
De voordelen begonnen zich steeds duidelijker af te tekenen: “Wat dichter in de buurt hadden we ook een mooie woning gevonden, daar hadden we zelfs al een optie op genomen. Maar als je dan gaat vergelijken: de kavels zijn hier veel groter, we kunnen vrij en karakteristiek wonen, net buiten het dorp in plaats van in een normale straat... die ruimte, daar waren we echt naar op zoek en dezelfde grond is in de Randstad natuurlijk vele malen duurder!”

Schone lucht
Ook het leven buiten, de natuur en de schone lucht speelden mee in de beslissing. Kees: “Als je over Schouwen-Duiveland rijdt, ruik je de zeelucht. Als je op de projectlocatie staat, dan hoor je bijna niets. Die rust, die stilte is zo'n contrast met de hectische Randstad... Als we nu het raam openzetten, dan horen we altijd verkeer van de A15 of de A16. En de lucht is zeker niet al te zuiver, dat was vanaf het begin al een reden om een stukje verder van de Europoort te gaan kijken.”

Tijd voor elkaar
Met een zoon van 23 en een dochter van 20 die beiden studeren, begint er voor Kees en Erica ook een nieuwe fase in hun leven. Kees: “Zo'n verhuizing is een mooi moment om te stoppen met verplichtingen die je hebt. Ik ben voorzitter van een voetbalvereniging met 1000 leden. Daar gaan elke week zeker 2 avonden en een zaterdag tijd in zitten.” Hij heeft al ontdekt dat VV Zierikzee niet ver van De Lanen ligt: “Maar voorlopig gaan we genieten van rust in de weekenden.”

Elke dag vakantiegevoel
Vooral het rustieke van Zierikzee spreekt hen erg aan: “De visserij moet blijven bestaan, wij zijn gek op mosselen! We zoeken graag restaurantjes op, pikken regelmatig een terrasje... Zierikzee heeft meer dan voldoende te bieden. Ook op het gebied van sport of winkelen kunnen wij hier heel veel vinden.” En dan is er natuurlijk nog de vakantiesfeer: “Altijd als we richting Zeeland rijden, krijg je al dat vakantiegevoel. Ik hoop dat nog heel lang elke dag te ervaren!”