Ontmoet hier de
nieuwe bewoners
van de lanen

Luc en Sylvia Zenden zien zichzelf
al helemaal wonen in De Lanen

“We willen vooral meer buiten leven!“

Buiten leven, dat is wat Luc en Sylvia Zenden uit Voorburg vooral verwachten van hun leven in De Lanen. Eigenlijk zochten ze geen nieuwbouw, maar dat veranderde toen ze De Lanen ontdekten. Sylvia: “Het liet me niet los, en uiteindelijk hebben we toch maar een afspraak gemaakt.” Ze werden steeds enthousiaster en inmiddels bereiden ze zich voor op een leven in Zeeland. Een bewuste keus. Luc: “De afstand tot Rotterdam valt enorm mee, maar je woont hier echt landelijk.” Zeeland was op zich al wel langer in beeld. Sylvia: “ We kenden Schouwen-Duiveland en Zierikzee al van vakanties en wisten dus ook dat de reisafstand geen probleem was.” Ze wisten wel zeker dat het geen klein dorpje moest worden: “ We hebben een paar hele mooie huizen gezien, maar die lagen dan in zo’n klein dorpje… Dat was echt veel te stil voor ons. Het mooie van Zierikzee is dat je buiten woont, maar wel alle voorzieningen hebt: winkels, restaurants… En je zit dichtbij Antwerpen.”

Voorzieningen
Voor hun dochter van drie moesten er wel goede scholen en sportvoorzieningen zijn. Luc: “Op de Nieuwbouwexpo in Zierikzee waren behalve makelaars ook scholen aanwezig. Dat vonden we wel heel prettig, wij hadden geen idee dat je hier zelfs kunt kiezen uit verschillende scholen. Sylvia: “Ook op sportgebied is hier van alles te doen, en allemaal op loop- of fietsafstand. Sinds de Olympische Spelen wil onze dochter niets liever dan paardrijden. Daarvoor is de omgeving natuurlijk schitterend!”

Weg uit de drukte
Nu wonen ze in Voorburg. Sylvia: “Maar het blijft druk, tussen de snelwegen en tegen Den Haag aan. We willen weg van de drukte, geen uitlaatgassen als je de voordeur opendoet.” Buiten leven, dat is wat ze vooral verwachten van hun leven in Zeeland. En een beter leefklimaat om hun dochter op te laten groeien. Sylvia: “Onze dochter kan straks veilig buitenspelen, zonder dat ik gestrest op de bank zit, omdat ik me zorgen moet maken dat ze door een scooter wordt aangereden.”

De natuur in
Buiten leven betekent voor Luc en Sylvia ook: de deur uit, de natuur in stappen. Sylvia: “De Lanen zelf ligt natuurlijk heerlijk in het groen, aan de rand van Zierikzee, met het dijkje erachter. Nu moeten we een half uur rijden met de auto om in de vrije natuur te komen. Luc houdt van wielrennen, hij kan straks zo de racefiets pakken en opstappen…” Ook de duinen en het strand missen hun aantrekkingskracht niet: “Het strand van Renesse is zo heerlijk breed, lang niet zo vol als hier…”

Onthaasten
Luc verplaatst zijn kantoor naar Rotterdam, Sylvia blijft voorlopig ook forensen: “Nu sta ik soms net zo lang in de file.” Luc: “Onderweg naar huis raak je ook wel weer alles kwijt, zodat je ontspannen thuiskomt. Eigenlijk rijd je elke vrijdag een korte minivakantie tegemoet.” Sylvia: “We krijgen soms wel verbaasde reacties van vrienden: wat ga je daar toch helemaal doen?” Luc: “ Het zal ook wennen zijn, we zullen waarschijnlijk moeten onthaasten. Maar daar kijken we ook echt naar uit.”