De Lanen
Zierikzee
Nationaal Park de Oosterschelde
Zeelandbrug
Brouwersdam
Grevelingemeer
Renesse
Haamstede
Rotterdam
Schouwen-Duiveland
Goeree-Overflakkee
Noord-Beveland
Tholen
1Oosterscheldekering/
Neeltje Jans
2Boswachterij
De Domeinen
3Zweefvliegveld
4Strand
5Surf-, zeil-, duiksport-
centrum Scharendijke
6Vlasdorp Dreischor
met beschermd dorpsgezicht
7Watersnoodmuseum
Ouwerkerk
8Visserijdagen in
mosseldorp Bruinisse

Omgeving

Schouwen-Duiveland
Op Schouwen-Duiveland wordt de lucht zilter en het beeld weidser. Je voelt er de wind, je proeft er het water want overal stuit je op dijken of duinen. Als een kilometers lang lint markeren ze de grens tussen land en water. De brede, schone stranden nodigen uit tot wandelen, pootjebaden en urenlang plezier, de Oosterschelde en het Grevelingenmeer tot alle vormen van watersport. In dit decor vormen de 19 dorpen en monumentenstad Zierikzee een gemoedelijke thuisbasis waar mensen graag wonen, leven en volop genieten.

Zierikzee, de parel aan de Oosterschelde
Zierikzee, monumentenstad nummer 8 van Nederland, aan de Oosterschelde is het hart van Schouwen-Duiveland. Het historische centrum van Zierikzee - op wandelafstand van ‘De Lanen’ - ademt sfeer en gezelligheid. De rijkdom van de stad komt tot uitdrukking in de vele indrukwekkende monumenten. Naast de eeuwenoude historie zorgen de restaurants en (grand-) café’s voor een bijzondere sfeer in het centrum. De gezellige winkelstraten bieden een breed aanbod en het hoge voorzieningenniveau maakt van Zierikzee een heerlijke stad om te wonen en te leven.

In De Lanen lijkt het of u buiten woont, toch leeft u er in een stad. Een stad waarin het sociale leven zich binnen een straal van enkele kilometers afspeelt. Niets is ver, alles is dichtbij: tennisbaan, bibliotheek, fysio­therapeut of stadscentrum. U kunt er de auto pakken maar met de fiets bent u er even snel. Ook de kinderen kunnen fietsend naar school, zwembad, judozaal en muziek­les. En juist omdat Zierikzee zoveel te bieden heeft, reiken uw mogelijkheden verder dan u denkt.

En daarom wilt u hier wonen...